Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Trei omlete. Trei retete

Trei omlete. Trei retete

Am facut o coleție mică cu trei omlete delicioase. Ingrediente clasice, preparare rapidă, gust perfect.

Omletă cu dovlecei. Ingredientele sunt pentru două porții mari, iar omleta poate fi o masă de prânz perfectă sau o cină.

Ingrediente: 6 oua, 200 de grame de brânza de vacă, 2 dovlecei mici, o ceapă, o lingurită de amidon de porumb, o lingură de parmezan ras, ulei de masline, sare, piper, verdeață și o lingură cu pesmet.

Prepararea. (respectă ordinea operațiilor) Incinge cuptorul.Toaca ceapa. Unge o tava care merge la cuptor cu puțin ulei și tapeteaz-o cu un strat gros de pesmet. Bate două ouă întregi cu patru gălbenușuri, adaugă brânză de vaci, parmezanul ras, amidonul și verdeața. Bate rapid celelalte albușuri spumă cu un praf de sare. Pune ceapa la călit și rade direct în tigaie dovleceii prin răzătoarea mare. Ține totul pe foc pentru cinci minute. Adaugă sare și piper. Pune amestecul de ceapă și dovlecei în cel cu brânză de vaci, amestecă ușor și adaugă albușurile spumă. amestecă, rastoarnă în tava tapetată cu pesmet și coace la foc iute 15-20 de minute.

Omletă cu mere. Ingredientele sunt pentru două porții, dar le poți multiplica ușor.

Ingrediente. 6 ouă, 3 mere, 3 linguri sirop de arțar, 50 de grame de zahăr, 80 de grame de unt, scorțișoară.

Preparare: Curăță și se taie merele în bucăți. Rade merele și călește-le timp de 5 minute în jumătate din cantitatea de unt. Adaugă siropul de arțar și mai ține pe foc alte 5 minute. Bate 4 ouă întregi cu două gălbenușuri și zaharul. Bate spumă cele două albușuri cu un varf de cutit de sare. Amestecă merele cu crema de oua, apoi adaugă albușul bătut și omogenizează foarte încet. Pune restul de unt într-o tigaie. Toarnă toată compoziția și redu focul. Ține pe foc până devine omogenă apoi întoarce-o pe cealaltă parte. servește cu sirop de fructe și friscă.

Omletă franțuzească. Ingredientele sunt pentru o singură porție. Se face repede, este foarte gustoasă și extraordinar de sățioasă.

Ingrediente: 100 grame de ciuperci, trei felii de bacon, un cartof mic, 3 ouă, sare, piper.

Preparare. Pune baconul la prăjit până devine crocant. Pune-l pe șervet absorbant. rade cartoful. Pune-l la prajit în uleiul lasat de bacon pentru câteva minute amestecând. Pune ciupercile tocate mărunt și amestecă. Ține pe foc alte câteva minute. Bate ouăle, pune sare și piper și pune-le dintr-o dată peste legume. Rumeneste bine pe fiecare parte. Servește omleta pliată în două cu bucățile de bacon crocante la la interior.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Sus