Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Trei retete, altfel, cu miel. Idei pentru Paste

Trei retete, altfel, cu miel. Idei pentru Paste

Am adunat trei retete deliciose, usor de preparat unde ingredientul principal este carnea de miel, ca sa-ti fim de folos pentru Paste. Toate retetele sunt pentru 4-6 portii.

pork-617201_960_720

Tocana de miel cu masline si lamaie

Reteta are un aer oriental, este bine aromata, are un gust fin si delicat si face cinste pe masa de Paste. In plus se face usor si o poti face intr-o varianta mai dulce sau mai picanda, dupa cum iti este pota si placerea.

Ingrediente:

Carne de miel (un kilogram, un kilogram si ceva – pulpa sau spata)
200 mililitri de vin alb sec
12 legaturi de ceapa verde
10 legaturi de usturoi verde
200 de grame de masline negre (ideal ar fi sa fie fara samburi si putin sarate)
2 lamai frumoase si mari
O legatura de tarhon proaspat
Doua oua
Ulei de masline, sare, piper

Preparare:

→ Curata carnea si taie-o in bucati mari (astfel incat o portie sa fie formata din trei-patru bucati de carne).
→ Pune carnea la prajit in ulei incins intr-un vas incapator care merge si la cuptor. Rumeneste bine carnea pe toate partile.
→ Adauga peste mielul rumenit ceapa si usturoiul verde taiat in bucati mari. Lasa totul pe foc circa 5 minute dupa care stinge mancarea cu vin. Cand incepe sa clocoteasca din nou, adauga o cana de apa, cat sa acopere carnea, pune capac si lasa totul sa fiarma la foc domol 15 minute.
→ Pune sare si piper (dar nu foarte mult).
→ Adauga maslinele si tarhonul tocat foarte fin.
→ Adauga si trei-patru felii groase de lamaie si da mancarea la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc potrivit cu capac sau cu folie de aluminiu deasupra.
→ Tine mancarea in cuptor circa 30 de minute.
→ Cand este gata, iar carnea este bine patrunsa, scoate mancarea din cuptor si las-o circa 10 minute sa se racoreasca.
→ Bate ouale bine si adauga sucul de la o lamaie. Cand mancarea s-a racorit putin adauga, dintr-o data tot amestecul de ou batut cu lamaie. → Amesteca si da mancarea la cuptor, la foc mai iute, circa 10 minute.
→ Serveste-o fierbinte, cu smantana proaspata deasupra.
→ Poti adauga in mancare un ardei iute, daca vrei o varianta iute.

pork-tenderloin-1314322_960_720

Miel cu ciuperci

Reteta este una de mare clasa. Este fabulos de buna iar combinatia de arome si gust intre mie si ciuperci este desavarsita.

Ingrediente:

Un kilogram de carne de miel, in bucati
Un kilogram de ciuperci
O legatura mare de marar
Doua cepe vechi
Sare, piper, ulei,
500 de grame de smantana
Doi-trei catei de usturoi
Un pahar de vin alb.

Preparare:

→ Curata bine de pielite carnea si tai-o in bucati. Pune ulei la incins si rumeneste carnea bine, pe toate partile. Cand capata culoare carnea, adauga doi-trei catei de usturoi tocati marunt, mai lasa cateva minute si stinge cu un pahar de vin alb si un pahar de apa. Acopera si lasa sa fiarba inabusit, la foc mic.
→ In alt vas pune putin ulei si adauga ceapa taiata pestisori. Caleste ceapa bine. Adauga ciupercile tocate in bucati mari si continua sa calesti pana se inmoaie bine ciupercile, iar sucul lasat scade. Adauga mararul tocat. Amesteca si lasa totul sa colocoteasca cateva minute. Potriveste de sare si piper.
→ Cand carnea a fiert bine adauga tot preparatul cu ciuperci peste carne (si sosul lasat de aceasta).
→ Lasa mancarea descoperita, la foc mic, 15-20 de minute ca sa scada bine.
→ Adauga smantana, adauga, daca mai trebuie, sare si lasa totul pe foc cateva minute, doar pana incepe mancarea sa clocoteasca. Serveste-o calda, cu paine proaspata, ca sa poti inmuia in sos!

Miel cu iaurt

Aceasta este o mancare simpla, din ingrediente simple, dar foarte eleganta si foarte gustoasa.

Ingrediente:

Un kilogram de carne de miel (pulpa sau muschi)
Doua linguri cu faina
½ de kilogram de iaurt gras si foarte proaspat
Doua legaturi de marar
Sare, piper
100 de grame de unt.

Preparare:

→ Curata carnea si tai-o in bucati. Topeste untul intr-un vas si prajeste carnea doar cat sa se rumeneasca putin. Cand capata putina culoare, adauga un pahar de apa, pune un praf de sare, acopera si lasa totul sa se inabuse, la foc potrivit, circa 20-30 de minute.
→ Intr-un vas amesteca faina si cateva linguri de iaurt, pana rezulta o pasta subtire. Toaca marunt legaturile de marar.
→ Cand carnea este bine fiarta (cel mai bine este sa gusti), adauga pasta de faina cu iaurt si omogenizeaza foarte bine. Adauga si restul de iaurt, potriveste de sare, adauga piper din besug si lasa totul pe foc, 5-10 minute. Adauga mararul, lasa sa mai dea un clocot si serveste.
→ Mancarea merge foarte bine cu lipii calde sau mamaliga moale.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns