Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Inspirație de sărbători: Trufe

Inspirație de sărbători: Trufe

De Crăciun, cu siguranță vrei să-ți răsfeți invitații cu deserturi delicioase, arătoase, dar și destul de ușor de pregătit. Cu atât mai mult când ai la îndemână câteva produse care îți scurtează timpul de stat în bucătărie. Iară sugestiile noastre de rețete cu care vei rămâne în amintirea oaspeților!

Ai nevoie de:

  • 240 g ciocolată mărunțită
  • 120 ml smântână pentru frișcă (35-40% grăsime)
  • 25 g unt
  • 1-2 linguri cu alcool (rom, coniac, bourbon)
  • 1 linguriță cu esență de rom Dr. Oetker
  • miez de nucă
  • miere
  • Pentru pudrat: cacao Dr. Oetker

Pune smântâna și untul pe foc mic și încălzește-le, dar fără a le da în clocot. Toarnă lichidul fierbinte peste ciocolata mărunțită și lasă deoparte trei minute. Adaugă esența de rom și alcoolul și amestecă cu o spatulă până obții o cremă omogenă. Lasă să se răcească și pune la frigider pentru o oră sau până compoziția devine suficient de fermă pentru a fi modelată. Ia apoi cu lingurița (sau lingură de înghețată) din compoziția de trufe și modelează bilele de ciocolată în palmele uscate. La final, trece trufele prin cacaua cernută și decorează-le cu miez de nucă uns cu puțină miere (pentru a se lipi de trufă).

 

Text: Mariana Fătulescu

Foto: Guliver/Stockfood

Comments

comments

Lasă un răspuns