Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Rețete > Un desert rapid: trufele cu ciocolată albă

Un desert rapid: trufele cu ciocolată albă

 Ce este mai relaxant decât o seară petrecută cu prietenii la sfârșit de săptămână sau chiar în mijlocul ei după o zi grea de muncă? Dacă ești pasionată de gătit și să îți place să îți surprinzi invitații cu ceva bun ai mai jos o rețetă simplă, dar care va avea efectul scontat.

Ce variante de desert există când esti grăbită și ai invitați la cină?

După ce ai gătit o masă copioasă și nu ți-a mai rămas mult timp pentru pregătirea unui produs dulce mai elaborat, ce te va scoate cu siguranță din impas. Combinațiile fără coacere sau cele care se formează la frigider sunt variante foarte bune în aceste cazuri deoarece nu necesită o vreme îndelungată de preparare. Și dulciurile combinate într-un pahar sunt interesante pentru că arată în primul rând foarte bine din punct de vedere vizual, iar mixurile sunt infinite. Ca să câștigi momente prețioase, poți alege preparate ce se țin la frigider o perioadă îndelungată sau chiar peste noapte. Le faci cu câteva ore sau chiar cu o zi înainte de venirea musafirilor și desertul este gata fără prea mari bătăi de cap!

Trufele cu ciocolată albă – un dulce ușor și rapid

Ceva sănătos și inedit în același timp este folosirea unui avocado ca baza de legare a întregii compoziții de trufe în locul untului sau a smântânii. Vei avea nevoie de: 150 de grame de ciocolată albă, 2 linguri de nucă de cocos, 1 avocado bine copt, o jumătate de linguriță de esență de rom sau vanilie și 5-6 biscuiți digestivi. Primul pas este topirea ciocolatei la bain-marie.

Aceasta trebuie să fie de calitate dacă ne dorim ca produsul final să fie unul delicios și aspectuos. În paralel se curăță avocado-ul și se pasează până devine o pastă omogenă, apoi se mărunțesc bine biscuiții. Peste ciocolata răcită la temperatura camerei se adăugă esența de vanilie sau rom și crema de avocado. Apoi, treptat se încorporează biscuiții ca amestecul să capete consistență și să poată fi manipulat cu ușurință.

După ce se ține circa jumătate de oră la rece, se purcede la formarea unor mici sfere specifice trufelor cu ajutorul unei lingurițe. Mâinile vor fi mereu umezite atunci când facem formele ca ele să arate perfect rotunde și să aibă acel aspect specific de trufe.

Ultimul pas este tăvălirea lor prin fulgii de cocos ce conferă bomboanelor o textură și o aromă minunată. În locul biscuiților puteți folosi făină de migdale dacă aveți intoleranță la gluten. Aceste trufe de ciocolată vor avea un aspect fin, cu o compoziție densă și cremoasă în interior și crocantă la exterior datorită fulgilor de cocos.

Trufele cu ciocolată albă din magazinele de specialitate – o alternativă excelentă

Dacă nu ai timp să faci o rețetă acasă de trufe le poți achiziționa oricând din comerț. Însă, cele cumpărate de la producătorii de profil cu experiență în domeniu sunt mult mai rafinate decât ce există în centrele comerciale obișnuite și destinate consumului larg. Pe deasupra, te scutesc de efort și deranj în bucătărie, iar opțiunile existente pe piață sunt foarte variate. Ciocolata albă sau neagră combinate cu diverse arome sunt opțiuni delicioase, de multe ori chiar mai bune decât ce prepari acasă. Acest lucru se întâmplă de multe ori dacă nu găsești o ciocolată de calitate care să se ridice la înălțimea așteptărilor atunci când dorești să faci o rețetă de trufe.

Este indicat de multe ori să alegem produse gata preparate mai ales când vorbim de bomboane cu ingrediente specifice și o tradiție puternică în spate pentru că varietățile sunt nenumărate, iar calitatea va fi mult superioară!

Foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns