
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 6-7 cartofi albi
• 1 morcov potrivit
• 1-2 fire de ceapă
• 50 g măsline feliate
• 1 lingură de ulei sau margarină
• mălai, verdeață, sare, piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Curăță-i după ce s-au răcorit cât să nu te frigă.
Dă morcovul pe răzătoarea mică, taie fin ceapa, măslinele, verdeața.
Fă piure din cartofi, încorporează morcovul ras tras la tigaie cu puțin ulei, ceapa verde, măslinele, verdeața și un praf de sare și piper proaspăt măcinat.
Adaugă margarina sau uleiul în compoziția de legume și modelează turte potrivit de groase. Dă-le apoi prin mălai cernut și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Dă la cuptor 20-25 de minute. Întoarce-le la jumătatea timpului. Servește-le cu salată verde.
Citește și:
Organismul intinereste in timpul perioadelor de post
Plăcintă cu varză și praz (rețetă de post)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF