Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ricotta Galbani – pentru gustul traditional italian al preparatelor

Ricotta Galbani – pentru gustul traditional italian al preparatelor


Ricotta Galbani
este o specialitate de branza produsa in Italia, obtinuta prin coagularea zerului de lapte de vaca. Este un produs proaspat ideal pentru persoanele interesate de o alimentatie echilibrata si sanatoasa datorita continutului scazut de grasimi si continutului ridicat de calciu – 100g de ricotta asigura peste 50% din necesarul zilnic de calciu.

Datorita aromei inconfundabile, poate fi servita ca atare, impreuna cu grisine, paine prajita, migdale, nuci, legume fierte sau la cuptor, in special cu rosii, ardei, morcovi, brocoli, dovlecei, vinete si spanac.

Avand o consistenta usoara si cremoasa, ricotta Galbani este un ingredient perfect pentru preparatele cu specific italian, precum paste, cannoli, ravioli, lasagna si pizza. Poate fi folosita la prepararea sosurilor, combinata cu ierburi si condimente, dar mai ales la prepararea diferitelor deserturi precum placinte, tarte, briose, creme savuroase pentru prajituri si torturi.

Ricotta Galbani va recomanda un desert delicios:

Cheese cake

Ingrediente:

Blat:

  • 85 de grame unt topit;
  • 140 grame biscuti digestivi;
  • 1 lingura de zahar

Umplutura:

  • 900 gr branza Ricotta Galbani
  • 250 gr zahar alb tos;
  • 3 linguri faina;
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • coaja rasa de la 1 lamaie;
  • 1 1/2 lingurita suc de lamaie;
  • 3 oua mari, plus un galbenus;
  • 300 ml smantana;
  • un varf de cutit de sare

Preparare:

PASUL 1 Incingeti cuptorul la 190 de grade C. Aseazati hartia de copt pe fundul unei tavi rotunde cu marginea detasabila. Topiti untul si amestecati-l cu biscuitii sfaramati si zaharul pana cand compozitia devine omogena. Cu ajutorul unei linguri intindeti uniform blatul in forma de tort, presand bine. Introduceti tava cam 10 minute in cuptor. Scoateti blatul si lasati-l la racit.

PASUL 2 Mariti temperatura cuptorului la 240 grade C. Puneti branza dulce intr-un castron si amestecati timp de 2 minute cu mixerul, la viteza mica. Adaugati treptat ouale, zaharul, apoi faina si un varf de cutit de sare, amestecand in tot acest timp cu mixerul.
 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus