Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Rizoto cu ciuperci

Rizoto cu ciuperci

rizoto cu ciuperci

Un preparat italian ușor și gustos, rizoto cu ciuperci e perfect pentru cină sau pentru zilele ocupate, în care ai chef de o mâncare nu foarte greu de făcut.

Ingrediente

400 g orez cu bob lung
200 g ghebe (sau mix de ciuperci congelate)
2 morcovi
1 l supă de pui
50 ml vin alb (facultativ)
1 ceapă mare
1 cub de unt
ulei, sare, piper

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă, călește ceapa tocată mărunt timp de 2-3 minute. Adaugă morcovul tăiat în cubulețe și ține pe pe foc două minute. Pune ciupercile, amestecă și lasă 3-4 minute să scadă. Toarnă vinul, adaugă orezul (nu-l spăla, pentru a păstra amidonul intact) și amestecă. Sărează și piperează. Călește totul două minute, ca să se întrepătrundă aromele, amestecând ca să nu se lipească. Toarnă treptat supa de pui caldă și lasă la foc mic. La final, adaugă untul. Servește ca atare sau alături de feluri pe bază de pește sau carne.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images


Lasă un răspuns

Sus