Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Roşii umplute

Roşii umplute

Ştiai că singură roşie poate satisface 40% din necesarul zilnic de vitamina C pentru organism?

Ingrediente

  • 4 roşii
  • 200 g caşcaval
  • 1 ceapă
  • 200 g carne tocată de pui
  • 1 lingură cu porumb
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

PASUL 1: Spală bine roşiile, taie-le deasupra un căpăcel şi îndepărtează cu grijă o parte din pulpă. Aşază-le pe o farfurie, cu tăietura în jos, să se scurgă bine.
PASUL 2: Separat, căleşte ceapa tăiată mărunt. Adaugă carnea tocată şi lasă să se înăbuşe bine. Din când în când, stropeşte cu apă fierbinte. La final, pune pulpa de roşii şi condimentează cu sare, piper şi puţin pătrunjel. Adaugă apoi porumbul şi caşcavalul ras.
PASUL 3: Umple roşiile cu amestecul de caşcaval. Aşază-le într-o formă termorezistentă şi stropeşte-le cu puţin ulei. Lasă-le la cuptor, la foc mic, aproximativ 20-25 de minute. Serveste o portie de rosii umplute calde.

 


Lasă un răspuns

Sus