Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Rulada cu crema de portocale

Rulada cu crema de portocale

Am facut rulada cu portocale. A fost o adevarata poezie, si s-a mancat pana la ultima firmitura. Se face atat de simplu incat rulada cu crema de portocale poate sa devina prajitura casei. Trebuie incercata.

Ingrediente pentru blathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/13/rulada-crema-portocale-1.jpg

100 de grame de  zahar
5 oua
Coaja de la o portocala
Un praf de sare
150 de grame de faina

Ingrediente pentru crema de portocale

Sucul de la 3-4 portocale (circa 400 mililitri de suc proaspat de portocale)
3 oua
Trei linguri cu amidon
150 de grame de zahar pudra
Coaja rasa de la o portocala

Preparare

→ Ouale intregi se bat bine cu cu zaharul (tos). Trebuie sa se albeasca si sa creasca. Adauga o lingura de apa, dupa care continua sa bati pana ce devin spumoase.
→ Amesteca sarea cu coaja de portocala si faina. Pune totul, dintr-o data, in spuma de oua. Amesteca incet si intinde blatul intr-o tava clasica de aragaz (tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata in foaie de copt). Niveleaza compozitia si coace blatul in cuptorul incins bine, foc mic, circa 10-15 minute.
→ Este gata cand este aurie si ferma.
→ Rastoarna blatul pe un prosop curat si umed, bine stors si ruleaza. Poti sa folosesti si o hartie de copt umezita. Lasa ruloul sa stea asa pana se raceste

 

CREMA de portocalehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/13/rulada-crema-portocale-2.jpg

→ Ouale pentru crema se bat intregi cu zaharul pudra. Trebuie batute putin, dar pana ce se omogenizeaza bine.
→ Amesteca amidonul cu sucul de portocala (doar 300 de mililitri). Pune suc de portocala in amidon si amesteca.
→ Sosul (amidon si suc de portocala) se pune peste crema de oua si se omogenizeaza bine. Cand totul este bine amestecat pune pe foc mic si amesteca in continuu pana se ingroasa.
→ Da deoparte si amesteca din cand in cand.

→ Desfa blatul si insiropeaza-l cu sucul de portocale ramas. Intinde crema (rece) si ruleaza. Pudreaza cu zahar si decoreaza cu bucati de portocala.

Rulada cu crema de portocale trebuie lasata la rece cateva ore. Se taie foarte bine in felii si merge servita cu frisca.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus