Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Rulada cu mere

Rulada cu mere

rulada cu mere

Merele sunt gustoase și când muști vârtos din ele, și în prăjituri. Oprește câteva pentru mușcat și de restul prepară această delicioasă ruladă cu mere!

Porții: 8-10
Calorii: 215
Timp: 50 minute
Dificultate: simplă

Ingrediente

400 g făină
4 linguri de ulei de măsline
150 ml apă călduță
1 praf de sare

Pentru umplutură:
5 mere mari
5 linguri de zahăr
100 g stafide aurii
100 g nucă măcinată
1 cub de unt
scorțișoară
zahăr vanilat

Încearcă și: Tort de pere

Mod de preparare

Ține stafidele în apă, să se rehidrateze cât timp pregătești aluatul. Cerne făina de două ori într-un bol larg. Adaugă uleiul, apa călduță și sarea. Amestecă totul cu mâna până ce obții un aluat compact. Frământă și lasă la rece, ca să se odihnească. Topește untul într-o crăticioară, adaugă zahărul și amestecă cu o spatulă. Când s-a topit zahărul, adaugă merele (decojite) tăiate în cuburi mici, stafidele scurse și zahărul vanilat. Lasă la scăzut. La final, adaugă nuca și scorțișoara. Presară făină pe blat și întinde aluatul într-o foaie cât mai subțire. Pune compoziția de mere și rulează. Dă la cuptor 25 de minute. Când servești, presară zahăr farin.

Sugestie

Pentru o aromă intensă, ține stafidele la rehidratat în lichior de mere.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: © kostrez – Fotolia


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus