Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Rulada de curcan cu nuca si usturoi copt

Rulada de curcan cu nuca si usturoi copt

Hai sa facem ceva cu totul si cu totul special. O rulada pentru masa de Craciun cum nu s-a mai vazut si nu s-a mai poment. Rulada de curcan cu nuca si usturoi copt. Aceasta poate sa fie perfect friptura pentru masa de Craciun, este foarte buna si calda si rece si merge perfect cu garnituri de legume dulci. Rulada de curcan cu nuca si usturoi se potriveste de minune cu un sote de mocovi, cu un piure de telina usor indulcit cu miere sau cu un sote de fasole verde inabusit in sos dulce-acrisor.

Carnea de curcan este destul de seaca la gust asa ca nuca si usturoiul o vor innobila.

Ingrediente 

 O pulpa si o jumatate de piept de curcan
 200 de grame de nuca macinata
 O lingura de pesmet
 100 de grame de unt
 Sare, piper, o lingurita de nucsoara macinata, o lingurita de cimbru macinat, o lingura cu boabe de piper,  o frunza de dafin, un pahar de vin alb
 O ceapa mica
 4-5 capatani de usturoi
 2 lingurite cu miere
 O lamaie lingurita de boabe de piper si o frunza de dafin

Preparare

→ Scoate oasele si cartilagiile din carnea de curcan. Taie carnea in asa fel incat sa rezulte o foaie de carne cat mai intinsa si de grosime egala.
→ Presara sare si piper pe fiecare bucata de carne.
→ Amesteca untul moale cu nuca macinata (in bucatele cat bobul de piper, nu data prin masina), adauga sare, piper, cimbru.
→ Pune pesmetul si ceapa tocata marunt si amesteca bine. Lasa amestecul la rece vreo 10 minute.
→ Unge carnea cu crema de unt cu nuca egal si ruleaza foaia de carne nu prea strans si leaga-o cu ata.
→ Unge carnea cu ulei, aseaza-o intr-o tava mai adanca care merge la cuptor.
→ Pune in tava cateva linguri cu apa, vinul alb, boabele de piper si foaiea de dafin.
→ Acopera cu o folie de aluminiu si da friptura la cuptor pentru 40-50 de minute, la foc potrivit, in cuptorul incins bine inainte.

→ Curata usturoiul, rade coaja de la o lamaie si stoarce sucul.
→ Amesteca sucul de lamaie cu miere. Dupa cele 40-50 de minute scoate friptura de curcan, scoate folia de aluminiu
→ Unge carnea cu amestecul de miere si lamaie cu o pensula pe toate partile.
→ Pune in jurul bucatii de carne usturoiul curatat.
→ Adauga in tava vreo doua linguri de ulei, putina apa si putina coaja de lamaie si da din nou tava la cuptor, la foc potrivit, inca 30 de minute, pana ce carnea se rumeneste frumos, iar usturoriul se coace.
→ Cand este gata scoate atele, lasa carnea sa-si traga sufletul circa 30 de minute si gata. O poti taia in felii.
→ Serveste rulada de curcan cu nuca cu ustroi copt si legume.

 


One thought on “Rulada de curcan cu nuca si usturoi copt

Lasă un răspuns

Sus