Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ruladă fructată

Ruladă fructată

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 linguri cu făină 
  • 4 linguri cu apă
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 500 g ricotta
  • zahăr pudră
  • fructe asortate (căpşună, caisă, piersică, banană, kiwi) 

Mod de preparare 

PASUL1: Într-un castron, bate ricotta cu zahărul vanilat, iar la final, adaugă fructele tăiate bucăţele. Păstrează crema la rece.
 
PASUL2: Spearat, freacă gălbenuşurile cu zahărul şi apa până obţii o cremă cu textură fină. Adaugă albuşurile bătute spumă, după care încorporează făina proaspăt cernută cu praful de copt.
 
PASUL 3: Tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia astfel obţinută. Coace la foc mic, maximum 15-20 minute. Răstoarnă, când s-a răcorit un pic, pe un prosop curat de bucătărie. 
 
PASUL 4: Unge blatul cu cremă şi rulează strâns. Pudrează cu zahăr şi taie rulada numai după ce s-a răcorit. Serveşte alături de îngheţată de fructe sau vanilie.
 


Lasă un răspuns

Sus