Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Rulouri cu ficatei

Rulouri cu ficatei

Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta, 200 g ficatei, 2 morcovi, 1 ceapa taiata julien, 1 ardei gras, 4-5 foi de varza, ½ telina mica, 200 g ciuperci, sos de soia, ulei, piper

  • Pasul 1: Pune aluatul la dezghetat. Trage ficateii in putin ulei si, dupa ce se racoresc, taie-i cat mai marunt.
  • Pasul 2: intre timp, spala, curata si da legumele pe razatoare (sau toaca-le in robot).
  • Pasul 3: Taie marunt ciupercile si pune toate legumele intr-o tigaie, la inabusit cu putin ulei (poti sa le inabusi si fara ulei; va fi mai dietetic).
  • Pasul 4: Cand sunt gata, adauga ficateii, patru linguri cu sos de soia, potriveste de sare (daca mai trebuie) si piper si lasa sa se raceasca.
  • Pasul 5: intinde foile de placinta cu grija sa nu se rupa si taie dreptunghiuri cu latimea de 10 cm si lungimea de 15 cm. Pune cate o lingura cu umplutura si ruleaza-le ca pe sarmale.
  • Pasul 6: Coace-le in cuptorul preincalzit intr-o tava unsa cu unt sau in baie de ulei incins (in acest caz, se prajesc foarte rapid, in maximum 1-2 minute, dupa care se scot pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei).


Lasă un răspuns

Sus