Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Salata de dovleac – o reteta fabuloasa, de sezon

Salata de dovleac – o reteta fabuloasa, de sezon

Toamna fără dovleac, nu este toamnă. În plus dovleacul trebuie consumat din abundență în această perioadă, pentru uriasele sale beneficii pentru sănătate.

M-am gândit și am ajuns la concluzia că în afară de plăcintă cu dovleac și, eventual, o supă de dovleac, altceva nu se prea pregătește în bucătăriile noastre, din dovleac. Mare păcat pentru că dovleacul este o sursă excelentă de minerale, fibre și vitamine prețioase, și-l avem la dispoziție toată toamnă și cea mai mare parte din iarnă. Salată de dovleac este o excelentă rețetă vegetariană de care o să te îndrăgostești.

Ingrediente

Dovleac galben, 500 de grame
Doi căței de usturoi
O linguriță de amestec de condimente pentru legume (sare piper, cimbru, rozmarin, nucșoară și boia de ardei)
Patru linguri de ulei
O conservă de năut fiert de 200 de grame
Sare și piper
O ceapă roșie
O legătură de pătrunjel
Sucul de la o lămâie

Preparare

→ Începe prin a curată și tăia în cubulețe dovleacul. Pune-l într-un vas, pune două linguri de ulei și amestecul de condimente. Amestecă bine și așează într-un strat bucățele de dovleac într-o tavă care merge la cuptor. Coace dovelacul pentru 40 de minute la foc moale.
→ Toacă ceapă peștișori, adaugă năutul bine scurs și pătrunjelul tocat mărunt.
→ Pisează cățeii de usturoi, adaugă două linguri de ulei și amestecă bine.
→ Pune sucul de lămâie. Adaugă trei-patru linguri de apa.
→ Când dovleacul este copt adaugă-l peste ceapă și năut. Amestecă ușor și gata.
→ Servește salată de dovleac simplă sau alături de felii subțiri de pâine prăjită.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus