Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Salata de morcovi. Salata de mazare

Salata de morcovi. Salata de mazare

Salata de mazăre cu mentă

Salată de mazăre cu mentă este proaspătă, sănătoasă şi … verde. Este o salată caldă potrivită pentru o cină vegetariană săţioasa şi completă din punct de vedere nutriţional. 

Ingrediente

500 de grame de mazăre
Un ardei iute roşu
Doi căţei de usturoi
Trei linguri de ulei
Sucul de la jumătate de lămâie
Sare şi piper
O mână de mentă proaspătă
Două bile de mozzarella.

Preparare

→ Pune un deget de apa la fiert, într-o oală. Când fierbe, pune mazărea. Fierbe totul, la foc mic, cinci minute, după ce reîncepe să clocotească. Când este fiartă scurge apa şi trece mazărea sub un duş de apă rece că să-şi păstreze culoarea. 
→Toacă usturoiul fin. Pune ulei la încins şi căleşte usturoiul puţin. Adaugă mazărea şi amestecă totul la foc iute câteva minute. Da deoparte şi stinge cu sucul de lămâie. Adaugă ardeiul iute şi mentă. 
→Pune salată în vasul pentru servit şi aşeza deasupra bucăţele de mozzarella. Amestecă uşor, să se combine, şi serveşte salată de mazăre cu mentă imediat, cu felii de pâine prăjită. 

Lucrurile bune sunt simple, iar macarurile sănătoase se fac repede. Salată de morcovi cu ridichi este o dovadă. Este bună, sănătoasă, gustoasă şi se face foarte repede. Salata de mazăre intră şi ea în categoria mancărurilor simple, bune şi sănătoase şi poate fi o alegere bună oricând. 

Salata de morcovi cu ridichi

Aceasta este o salată de primăvară pe care o poţi face oricând, atâta vreme cât ai norocul să găseşti ridichi proaspete şi morcovi suculenţi.

Ingrediente

Trei-patru legături de ridichi
Doi morcovi €œvechi
Sucul de la jumătate de lămâie
O linguriţă cu seminţe de coriandru
O mână de mentă proaspătă
O linguriţă cu miere
O lingură-două de ulei de măsline, sare şi piper.  

Preparare

→ Spăla bine ridichile şi morcovii.
→ Taiele rondele. Poţi folosi, fie o răzătoare, fie un robot de bucătărie. Ideal este că feliile să fie fine şi egale.
→ Pune ridichile şi morcovii împreună într-un bol, adaugă mentă tocată mare.
→ Pisează seminţele de coriandru până rezultă o pudra. Adaugă ulei de măsline şi mierea şi amestecă bine, împreună cu sucul de lămâie. Dacă crezi că este prea puţin sos poţi pune o lingură de apa. Adaugă sare şi piper, dar cu economie. 
→ Pune sosul peste legumele şi amestecă bine.
→ Acoperă cu o folie şi lasă salată la temperatură camerei circa 15 minute înainte să o serveşti.

 

 

 
 


Lasă un răspuns

Sus