Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sarlota. Reteta clasica

Sarlota. Reteta clasica

Am gasit si refacut reteta de sarlota a bunicii. Este senzationala. Sarlota este o crema fina, care poate fi mancata ca atare, care poate fi folosita la tarte si blaturi, care se face dincele mai banale ingrediente, fara nici un strop de gelatina si care seamana cu creme cu gelatina. Dupa reteta bunicii, sarlota facuta in casa este perfecta. Are putin zahar, mult lapte, oua. Este perfecta pentru cei mici, este ideala la gustare, este desertul rapid si bun.

Ingredientele sunt pentru 6-8 portii, iar pudra de cacao poate fi inlocuita cu pudra de roscove sau alune rumenite si macinate.

Ingrediente

Un litru de lapte
3 linguri de zahar
4 oua intregi
2 linguri de faina (sau o lingura de amidon de cartof)
3 linguri cu varf de cacao sau pudra de roscove, vanilie, coaja de lamaie, nuca de cocos rasa
50 de grame de unt.

Preparare

→ Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul.
→ Adauga faina sau pudra de amidon si pudra de cacao sau roscove. Amesteca bine cu un tel pana ce totul devine uniform si fin.

→ Adauga mirodeniile si jumatate din laptele caldut. Pune amestecul pe foc mic. Amesteca bine cu un tel.
→ Adauga si restul de lapte. Lasa sarlota sa sa lege, pana la densitatea care iti place, dar tine cont ca rece o sa fie mai tare.
→ Da deoparte sarlota si adauga untul. Amesteca bine si pune in cani, castroane sau pahare, dupa cum iti place.
→ Orneaza cu nuca de cocos, boabe de dulceata sirop de dulceata.

 


Lasă un răspuns

Sus