Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sarmale fierte in vin

Sarmale fierte in vin

Ingrediente

  • 1 varza murata mare
  • 800 g carne tocata amestec
  • 500 g ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri cu bulion
  • 1 ceasca de orez
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 cana cu vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 crengute de cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

PASUL 1 Intr-un castron, amesteca orezul, carnea tocata si ceapa calita putin. Adauga verdeata tocata si un praf de sare si piper. Desfa frunzele de varza si pune-le in apa calduta la desarat. Daca sunt prea mari, taie-le in doua.

PASUL 2 Ia o frunza de varza, asaz-o in palma si pune peste ea o lingura cu umplutura. Cu cealalta mana, ruleaza frunza de varza, strange palma caus si preseaza cu degetele spre interior colturile.

PASUL 3 Toaca miezul de varza si frunzele care nu pot fi folosite la impachetat sarmale. Asaza sarmalele in cerc. Intre randuri, pune foile de dafin, crengutele de cimbru, putina pasta de tomate si cubulete de ciolan afumat.

PASUL 4 Acopera sarmalele cu vin si, dupa ce au dat in clocot, lasa sa fiarba la foc mic doua ore. Serveste-le fierbinti, alaturi de mamaliguta si un ardei iute.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus