Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sfaturi de bucătărie (Video)

Sfaturi de bucătărie (Video)

femeie in bucatarie

De la gospodine adunate și-napoi la gospodine date! Toate știm că mâncarea gustoasă cu trucuri eficiente se obține. Așa că păstrează-le într-un sertăraș, sub blatul de lucru, și apelează la ele când ești în încurcătură. Iată câteva sfaturi de bucatarie care te vor ajuta să termini treaba bine și rapid!

1. Nu congela fructele și legume foarte bogate în apă, precum salata verde, castraveții, strugurii, căpșunele, fiindcă temperaturile reci le fac să-și piardă fermitatea.

2. Mămăliga iese mult mai gustoasă dacă în apa în care fierbi mălaiul pui o lingură de ulei și un cub de unt, iar după fierbere, introduci mixerul de mână ca să iasă fină.

3. N-ai mai făcut de mult orez cu lapte? E simplu de pregătit și e hrănitor. Dar prepararea lui are un dichis: ca să iasă cum trebuie, adaugă zahărul când orezul e deja fiert – altfel, se întărește.

4. Pentru ca sendvișurile pe care le iei la serviciu să-și păstreze prospețimea, soluția de revigorare este să le ții într-o casoletă cu capac etanș, în care așezi o jumătate de măr.

5. Când prepari dulceață și gemuri, ca să nu facă multă spumă în timpul fierberii, adaugă un cub de unt în oală, împreună cu fructele.

6. Cureți portocalele mai ușor de coajă dacă le opărești două minute în apă clocotită. Decojește-le abia după ce le lași să se răcorească.

7. Clătitele nu prea sunt bune reci? Dacă le vrei calde, apelează la un truc verificat: așază-le pe o farfurie de metal, deasupra unui vas cu apă clocotită (la bain-marie), și clătitele redevin pufoase.

8. Stafidele folosite la prăjituri vor fi mai aromate dacă le ții înainte cel puțin o oră într-un amestec din zeamă de portocale, zahăr vanilat, rom sau coniac.

9. Când ai fiert prea mult pastele, acestea își recapătă vigoarea dacă le ții sub jet de apă rece ca gheața.

10. Când pregătești mâncăruri cu carne de văcuță, adaugă un strop de hrean, pentru un gust special.

11. Friptura iese fragedă dacă o ții peste noapte într-o marinadă din ulei, vin, usturoi și condimente.

12. Găluștele ies aurii și apetisante dacă adaugi în compoziție o lingură de mălai fin.

13. Supele de legume ies mai bune dacă în loc de apă folosești zeama în care a fiert carnea.

14. Chifteluțele devin mai fragede dacă adaugi puțină brânză dulce de vaci.

15. Sosul de roșii iese mai aromat dacă adaugi o linguriță de zahăr în timpul fierberii.

Video: Iată cum poți separa foarte simplu albușul de gălbenuș!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.34/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: © Monkey/Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns