Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sos verde

Sos verde

 

Am facut sos verde in cinstea verii.

Pot spune despre acest sos verde ca este o bijuterie care merge alaturi de branza, carne si legume, fierte sau crude si este minunat ca sos pentru salate de legume.

Pentru 200 de grame de sos ingredientele sunt: 

  • 100-150 de grame de nasturel sau spanac proaspat sau si, si
  • o legatura mare de patrunjel,
  • 50 de grame de nuci (sau migdale, seminte de dovleac crude, seminte de floarea soarelui crude),
  • 50 de mililitri de ulei de masline,
  • o lingura cu miere
  • 2 linguri de suc de lamaie.

Pasul 1: Spala verdeturile si scurge-le bine apa. Curata nuca. Pune toate ingredientele intr-un blender si omogenizeaza bine. Nu trebuie sa fie pasta, ci doar bine amestecate, pentru ca sosul sa aiba gust si textura.

Pasul 2: Pune sosul intr-un vas si adauga sare si piper dupa gust. Mai poti pune miere sau/si suc de lamaie, pana ajungi la gustul final, pe placul tau.

Pasul 3: Poti pastra sosul pentru 24 de ore in frigider intr-un recipient inchis bine.

Intr-o salata se foloseste o lingura, doua din acest sos, simplu sau amestecat cu apa, iaurt sau smantana.
 


Lasă un răspuns

Sus