Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sosuri delicioase pentru salate de vara

Sosuri delicioase pentru salate de vara

Se spune ca tonul face muzica. Exact la fel si sosul face salata. Inspira-te din aceste combinatii si prepara aceste sosuri delicioase pentry salatele de vara. Sunt perfecte la salatele din rucola, frunze de spanac sau pentru salata obisnuita, clasica.

Sos Worcester –> pentru orice fel de salata si ideala pentru salata de cartofi sau fructe de mare 

Ingrediente:

  • 1 ou fiert
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 125 ml ulei de masline
  • 20 gr parmezan ras fin
  • sare si piper

Pune toate ingredientele intr-un blender si omogenizeaza rapid. Poti subtia sosul cu apa.

Sos de iaurt –> pentru orice tip de salata, dar si pentru kebab, sau snacsuri din legume

Inainte de a condimenta salata, lasa ssosul la frigider timp de 30 de minute.

Ingrediente:

  • 150 gr iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • mustar
  • otet sau suc de lamaie
  • sare si putin patrunjel tocat marunt

Pune toate ingredientelein siaur si omogenizeaza bine. Acopera si lasa la rece. Poti face sosul cu iaurt grecesc dar si cu lapte batut, daca esti la dieta.

Sos cocktail –> foarte bun pentru orice fel de salata si ideal pentru salata cu fructele de mare si mai ales pentru salata de creveti

Ingrediente:

  • 250 gr maioneza
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita salsa Worcester
  • 1 lingurita brandy
  • suc de lamaie
  • sare, piper

Amesteca totul cu creveti si serveste salata in cupe de inghetata, cu felii de lamaie si avocado.

Sos Vinaigrette –> ideala pentru salata verde

Ingrediente:

  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri de otet
  • 1 catel de usturoi tocat fin
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura de patrunjel tocat marunt
  • sare si piper

Pune toate ingredientele intr-un borcan cu capac. Agita bine borcanul si lasa-l la rece pana in momentul in care servesti salata.

Sos grecesc —> ideal pentru toate salatele combinate cu branza

Ingrediente:

  • o lingura plina cu iaurt
  • o lingura cu mauineza
  • marar mult tocat marunt
  • cimbru uscat
  • praf de ceapa si praf de usturoi
  • suc de lamaie
  • sare si piper
  • cinci-sase linguri de lapte

Pune toatul intr-un borcan cu capac. Agita bine borcanul si lasa-l la rece pana in momentul in care servesti salata.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus