Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sote de ciuperci

Sote de ciuperci

Rar poate sa existe ceva mai simplu si mai gustos decat soteul de ciuperci. Este genul de mancare care nu are contraindicatii si care este buna oricand. In plus este foarte gustoasa si se face usor. Este buna ca atare, dar poate sa fie si o garnitura perfecta. Cu un sos simplu alb alaturi sau cu felii de paine unse cu usturoi, este cina perfecta.

 Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 cepe
  • ½ legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Preparare

→ Curata ciupercile (nu le spala, ciupercile nu se spala!) si taie-le în patru daca sunt mai mici sau în felii daca sunt mai mari.
→ Pune la fiert o oala cu apa si opareste-le cateva minute, dupa care scoate-le si lasa-le la scurs.
→ Intre timp, pune la încins uleiul si caleste ceapa tocata marunt. Cand devine aurie, adauga ciupercile. Lasa-le pe foc ca sa scada zeama pe care o lasa.
→ Cand sunt fierte, potriveste gustul de sare si piper, daca nu ai probleme medicale. Serveste cu patrunjel verde.

Partea ce mai frumoasa este ca acest sote de ciuperci poate fi servit si cald si rece, de fiecare data fiind la fel de bun. Daca vei folosi ciuperci de sezon sau ciuperci de padure rezultatul este un veritabil festin!

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns