Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Spaghete cu sos verde

Spaghete cu sos verde

In povestea aceasta despre spaghete cu sos verde, vedeta este sosul. Ingredientele pentru sos sunt o mica comoara de minerale si vitamine, care o sa te rasfete prin gustul sau special. Ingredientele pentru sos sunt povestea originala care duce la spaghete cu sos verde, dar sosul poate fi adaptat si modificat. Gospodinele pricepute stiu ce vreau sa spun.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/03/06/spaghete-sos-verde-1.jpg

Paste integrale de orice forma (eu am avut spaghete)
200 de grame de mazare (noua sau congelata)
2-4 legaturi de ceapa verde (sau ceapa veche)
200 de grame de spanac (proaspat sau congelat)
3 catei de usturoi
Sare, piper, nucsoara, ulei de masline
Eventual: parmezan ras, o bucatica de circa 70 de grame de unt

Preparare

→Fierbe in apa cu putina sare mazarea, dar nu mai mult de 10 minute dupa ce da in clocot. Scurge bine mazarea.
→Pune ceapa la calit (ceapa verde se toaca in bucati mari, ceapa veche marunt), usturoiul tocat marunt, pune un praf de sare si stinge cu cateva linguri de apa (din cea in care fierbe mazarea).
→Pune spanacul in ulei incins si lasa-l sa se caleasca usor (chiar daca este inghetat).
→Pune ceapa peste spanac, acopera si lasa-le impreuna cateva minute. Da deoparte.
→Pune in blender spanacul cu ceapa si mazarea. Omogenizeaza si pune apa (din cea in care a fiert mazarea) atat cat totul sa semene cu o smantana subtire.
→Adauga sare, piper, nucsoara
→Fierbe pastele dupa tipicul cerut pe ambalaj (in timpii morti de la prepararea sosului). Scurge paste. Nu le clati – nu-i nevoie!
→Pune sosul peste paste (calita usor in unt un minut inainte, daca vrei) si amesteca pana se inglobeaza.
→Serveste pastele fierbinti, cu sau fara parmezan ras, dupa voie.

Trucuri si sfaturi

→Poti pune in loc de mazare, fasole verde fideluta.
→In sos merge o lingurita de razatura de coaja de lamaie
→Poti face sosul cu unt in loc de ulei
→Sosul se poate pastra intr-un recipient cu capac, o zi-doua la rece.

 


Lasă un răspuns

Sus