Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Stracciatella, supa italienilor, ideala toamna

Stracciatella, supa italienilor, ideala toamna

Stracciatella este o supă mai specială pe care italienii o iubesc. Cine a gustat stracciatela mai vrea o porție, iar consistența supei este ideală pentru menurile de toamnă. Stracciatella  este excelenta caldă cu pâne prăjită unsa cu cremă de usturoi.

Stracciatella este un răsfăț pentru zilele dulci de toamnă.

Ingrediente

500 de grame carne de pui (pulpe, aripi) sau curcan
O ceapă mare
Patru ouă
200 de grame de parmezan ras (obligatoriu parmezan, pentru că altfel nu mai este Stracciatela).
Verdeață, sare și piper (mult!)

Preparare

→ Pune carnea la fiert împreună cu ceapă în doi litri de apa. Lasă carnea să fiarbă bine, până se desface de pe os. Strecoară zeama.
→ Carnea o poți folosi pentru o salată cu pui. Aruncă ceapă. Zeamă de la carne se așează din nou pe foc. Nu pune sare! Supa se fierbe la foc mic pentru alte 30 de minute până mai scade de două degete.
→ Bate oualele, foarte bine că pentru omletă și adaugă în ouă parmezanul ras prin răzătoarea fină. Adaugă amestecul de ouă și parmezan în supă, când această clocotește la foc mic. Amestecă energic când adaugi ouăle, și în cele câteva minute cât mai lași supă pe foc, cu un telul în formă de pară, pentru că amestecul să se desfacă în bucățele mici și multe.
→ Abia acum potrivește de sare. Servește Stracciatella simplă, caldă (dar nu fierbinte), cu un strop de verdeață sau presară piper proaspăt măcinat pe deasupra.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Leave a Reply