Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sufleu de caise si piersici

Sufleu de caise si piersici


Ingrediente

–> 300 g piersici si 300 g caise

–> 3 oua si 3 linguri de zahar pudra

–> 4 linguri de faina

–> 1 varf de cutit de coaja rasa de lamaie

–> 1 lingura de gris

–> 175 ml lapte

–> unt pentru forma de copt, zahar pudra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200° C (sau treapta 6, temperatura moderat-ridicata). Opareste piersicile si caisele, apoi decojeste-le, desfa-le in jumatati si pulpa taie-o in felii subtiri. Bate ouale spuma cu zaharul pudra. Amesteca laptele cu coaja de lamaie, faina si grisul, si incet-incet incorporeaza si ouale batute cu zahar. Tapeteaza cu unt o forma de copt rezistenta la foc, rastoarna aluatul in ea si niveleaza putin.

Asaeza uniform jumatatile de piersici si caise si pune sufleul in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, lasandu-l la copt circa 40-50 de minute.

Dupa ce scoti tava din cuptor, lasa putin la racit, apoi presara zahar pudra. Daca nu ai piersici si caise in casa, poti prepara sufleul la fel de bine cu prune, cirese sau visine (acestora din urma nu e nevoie sa le scoti samburii).


Lasă un răspuns

Sus