Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Sufleu de legume cu sos de smantana

Sufleu de legume cu sos de smantana


Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/art-155.jpg

–> 500 g conopida, 4 galbenusuri

–> sare, piper, nucsoara, 4 albusuri, unt

Pentru sos:
–> 2 salote (sau hasma, ceapa frantuzeasca – este o ceapa mica si are un gust intre usturoi si ceapa obisnuita; daca nu ai, pune ceapa romaneasca sau praz)

–> 20 g unt, 20 g faina, 20 ml vin alb

–> 100 ml supa de legume, 100 ml smantana

–> sare si piper

Mod de preparare

Curata conopida, desfa-o in buchetele si pune-o la oparit in apa cu sare 8-10 minute, dupa care las-o la scurs. Lasa conopida sa se raceasca si zdrobeste-o pana obtii un piure. Adauga galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara si albusurile batute spuma. Pentru copt, ar fi bine sa ai forme mici, rotunde, in care sa pui amestecul de conopida. Daca nu ai forme mici, poti sa pui sufleul si intr-o tava mai mare.

Formele trebuie unse inainte cu unt. Dupa ce pui piureul de conopida in forme, acopera-le cu folie de aluminiu si aseaza-le in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 de minute, pana sufleul devine auriu.

Pentru sos, taie salotele foarte fin si rumeneste-le in unt, adauga faina si vinul alb. Amesteca usor supa de legume, adauga smantana, sarea si piperul. Pune sufleul pe farfurie, toarna pe langa el sosul de smantana si decoreaza cu frunzulite de verdeata. Poti sa-l servesti ca atare sau ca garnitura la peste sau la carne.

 


Lasă un răspuns

Sus