Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa aromata de dovleac

Supa aromata de dovleac

Supa aromata de dovleac este una din cele mai bune supe de toamna. In plus se face usor si este si foarte sanatoasa. Dovleacul este unul din deliciile toameni si nu trebuie ratat. Supa, placinta, sau pur si simplu doar dovleac copt cu miere, scortisoara si nuca sunt momentele dulci ale toameni de care trebuie sa te bucuri.

Supa aceasta este aromata pentru ca am folosit scortisoara. Atipica pentru o mancare cu sare, scortisoara si dovleacul fac casa foarte buna si se pun in mod exceptional in valoare reciproc.

PORTII 10-12
TIMP DE PREPARARE 40 minute
DIFICULTATE simpla

Ingrediente pentru supa aromata de dovleac:

  • ½ dovleac
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • ½ lingurita cu scortisoara pudra
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 50 g smantana
  • sare

Pasul 1: Taie dovleacul cuburi si pune-l la fiert impreuna cu un praf de sare. Trebuie sa-l fierbi bine-bine (ai grija, fierbe destul de greu – e gata când furculita intra cu usurinta in el).

Pasul 2: Intre timp, pregateste o supa de legume. Pune morcovul, telina si ceapa la la fiert in apa cu sare. Adauga uleiul de masline si lasa sa fiarba.

Pasul 3: Scoate dovleacul si legumele gata fierte si lasa-le la scurs intr-o strecuratoare inoxidabila.

Pasul 4: Pune toate legumele in blender si paseaza-le pana ce obtii o crema.

Pasul 5: Amesteca legumele pasate cu supa de legume si mai pune putin la fiert.

Pasul 6: Adauga usturoiul pisat si scortisoara si trage de pe foc.

Pasul 7: Serveste supa de dovleac calda sau rece, cu smantana, branza telemea si mieji de nuca deasupra.

Daca nu-ti place scortisoare o poti inlocui cu nucsoare, care si ea merge foarte bine cu dovleacul. In plus pentru un gust perfect incearca sa potrivestei de sare si piper abia dupa ce pui condimentele aromate si usturoiul.

Citeste si:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns