Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa aromata de dovleac

Supa aromata de dovleac

 

Supa aromata de dovleac este una din cele mai bune supe de toamna. In plus se face usor si este si foarte sanatoasa.

PORTII 10-12
TIMP DE PREPARARE 40 minute
DIFICULTATE simpla

Ingrediente:

  • ½ dovleac
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • ½ lingurita cu scortisoara pudra
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 50 g smantana
  • sare

Pasul 1: Taie dovleacul cuburi si pune-l la fiert impreuna cu un praf de sare. Trebuie sa-l fierbi bine-bine (ai grija, fierbe destul de greu – e gata când furculita intra cu usurinta in el).

Pasul 2: Intre timp, pregateste o supa de legume. Pune morcovul, telina si ceapa la la fiert in apa cu sare. Adauga uleiul de masline si lasa sa fiarba.

Pasul 3: Scoate dovleacul si legumele gata fierte si lasa-le la scurs intr-o strecuratoare inoxidabila.

Pasul 4: Pune toate legumele in blender si paseaza-le pana ce obtii o crema.

Pasul 5: Amesteca legumele pasa-le cu supa de legume si mai pune putin la fiert.

Pasul 6: Adauga usturoiul pisat si scortisoara si trage de pe foc.

Pasul 7: Serveste supa de dovleac calda sau rece, cu smantana, branza telemea si mieji de nuca deasupra.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus