Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa crema de cartofi cu bere si chimen

Supa crema de cartofi cu bere si chimen

 

Ingredientele simple, combinate istet duc la rezultate fantastice. O dovada este supa crema de cartofi cu bere si chimen. Supa cu bere are radacini germane. Este o supa cremoasa, gustoasa si aromata, foarte simplu de facut.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/18/supa-crema.jpg

500-700 de grame de cartofi
Un fir de praz gros
Trei linguri de ulei
Un pahar de bere,
O lingura plina de seminte de chimen
Sare si piper proaspat macinat
Verdeata (cel mai bine marar proaspat)

Preparare

→ Toaca prazul cu tot cu partea verde si taie cartofii in bucati.
→ Pune ulei intr-o oala si caleste bine prazul. Pune sare si piper si apoi semintele de chimen. Caleste bine cat sa simti aroma de chimen.
→ Stinge cu bere si lasa sa clocoteasca cateva minute.
→ Pune cartofii taiati in cubulete si adauga un litru de apa clocotita. Acopera si fierbe circa 20 de minute la foc mic.
→ Cu un blender vertical transforma supa in crema.
→ Potriveste de sare si piper. Lasa supa sa ajunga din nou la fiert si adauga verdeata. Gata!

Daca vrei o varianta „de dulce”  adauga o lingura de unt cand ai stins focul sau cateva linguri de smantana ori cascaval ras. Serveste supa fierbinte. Este perfecta impreuna cu paine prajita unsa cu usturoi.

 


Lasă un răspuns

Sus