Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supă crema de dovleac

Supă crema de dovleac

Hai să faci supă crema de dovleac. Dovlecii de toamnă s-au copt, iar supa de dovleac este una din cele mai gustoase povești ale toamnei. Supa se face ușor, este teribil de gustoasă și foarte sănătoasă. În plus vei rupe monotonia supelor și ciorbelor tradiționale, pentru că supa cremă de dovleac este cu totul specială în ceea ce privește gustul și aroma. O precizare: este imposibil să nu-ți placă!

Ingrediente

O pulpă de pui, cu tot cu os și piele
750 de grame de dovleac portocaliu
O bucată de țelină
Unul-doi morcovi
Un cartof
Două cepe
Frunze de țelină
50 de grame de unt
Un pahar de lapte
Trei linguri de smânâtană
Trei linguri cu semințe de dovleac
Sare, piper, un vârf de cuțit de nucșoară.

Preparare

→ Începe prin a curată dovleacul de coajă. Tăie-l în bucăți potrivit de mari. Împacheteaza-l în folie de aluminiu, cât mai etanș se poate, după ce ai pus pe dovleac bucățele de unt. Pune-l într-o tavă și bagă-l în cuptorul încins bine, la foc potrivit, circa 30-40 de minute, să se coacă. Când s-a înmuiat (îl poți încerca cu degetul), scoate-l și lasă-l să se răcorească fără să desfaci pachetul.
→ Pune la foc pulpă de pui, împreună cu morcovul, țelina și cartoful, cu apa, într-o oală cu capac și lasă-le să fiarbă bine.
→ Toacă ceapă mărunt și pune-o la călit în puțin ulei. Nu trebuie să se ardă și nici să se prăjească ci doar să se înmoaie puțin.
→ Adaugă peste ceapă, dovleacul, după ce l-ai strivit cu furculița și tot sucul lăsat de dovleac la copt. Amestecă. Lasă totul la foc mic pentru cinci minute.
→ Scoate carena de pui de pe os. Pune carnea de pui în supă, adaugă dovleacul copt cu ceapă calită și omogenizează totul până rezultă o cremă.
→ Pune pe foc să dea într-un clocot. Adaugă laptele, smântâna, piperul, nucșoara și potrivește de sare. Pune frunzele de țelină tăcate mărunt și semințe de dovleac sfărâmate.
→ Supa de dovleac se mănâncă cu pâine neagră.
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Sus