Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa crema de dovleac cu mere

Supa crema de dovleac cu mere

Trebuie sa faci supa crema de dovleac cu mere, pentru ca este deliciosa. Si pe cat este de buna, pe atat este de sanatoasa si de simplu de facut.

Ingrediente

60 de grame de unt
O ceapa, tocata marunt
200 de grame de dovleac portocaliu
2 mere dulci acrisoare
30 de grame de seminte de dovleac prajite, pentru ornat
Un litru de supa de legume sau supa de pui

Preparare

→ Ingredientele sunt pentru patru boluri mari
→ Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa si caleste usor, amestecand des, timp de 10 minute.

→ Adauga dovleacul bucatele mic, merele bucati si amesteca.
→ Pune o cana de apa fierbinte, acopera cu un capac si lasa la foc foarte mic timp de 30 minute, amestecand din cand in cand. Daca lichidul se evapora, mai adauga putina apa, fierbinte
→ Cand dovleacul este bine facut pune totul in supa fierbinte. Lasa sa ajunga la fierbere si clocoteste inca cinci minute.
→ Cu un blender vertical transforma totul in crema, apoi condimenteaza dupa gust cu sare si piper negru proaspat macinat.
→ Serveste garnisit cu seminte de dovleac prajite si cateva picaturi de ulei de masline. Poti pune si putina smantana.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns