Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa-crema de urzici

Supa-crema de urzici

Ingrediente:

  • 1 kg urzici
  • 4 cepe potrivite
  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi
  • ½ telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingura cu margarina
  • 1 ceasca de smantana vegetala
  • sare
  • piper

Pasul 1: Curata si pune la fiert cartofii, morcovii, pastarnacul, telina, doua cepe, un praf de sare si o lingura cu ulei de masline.
Cand fierbe, adauga ardeiul curatat de seminte.

Pasul 2: Lasa supa sa se racoreasca si strecoar-o (pastreaza atat supa clara, cat si legumele).
Curata si spala urzicile sub jet de apa rece. Pune-le la fiert în apa deja clocotita si tine-le cam 20 de minute.Scurge-le bine.

Pasul 3: Caleste ceapa tocata marunt în ulei, adauga supa limpede si lasa sa dea într-un clocot, doua.

Pasul 4: Paseaza urzicile (si alte legume, dupa preferinta), cartoful si subtiaza cu supa calda.

Pasul 5: Pune totul într-o oala potrivita, adauga margarina si smantana vegetala, potriveste gustul de sare si piper.

Pasul 6: Serveste supa calda, cu sau fara smantana vegetala, cu sau fara paine.


Lasă un răspuns

Sus