Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa de ciuperci (reteta bunicii)

Supa de ciuperci (reteta bunicii)

Facea bunica o supa de ciuperci ca o poveste. Am gasit reteta si m-am gandit ca trebuie sa o impart cu voi. Se face destul de simplu, dar pentru a ajunge la gustul adevarat ai nevoie de ciuperci de padure, ciuperci care sunt in plin sezon in aceasta perioada.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/14/supa-ciuperci-1.jpg

600-700 de grame de ciuperci proaspete
Trei linguri cu ulei
O ceapa mare
3-4 catei de usturoi
Un pahar mic de vin rosu, dulce,
O lingurita rasa de pasta de tomate
O legatura de patrunjel proaspat
Doi cartofi albi
Trei cani de lapte
Sare si piper

Preparare

→ Pune laptele, diluat cu o cana de apa, pe foc. Pune sare si cand laptele sta sa fiarba pune cartofii curatati si taiati in cubulete.
→ Toaca in bucati marunte ciupercile. Nu le spala decat daca este cazul.
→ Toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste ceapa in uleiul incins. Adauga usturoiul tocat marunt si continua sa calesti cateva minute. Adauga ciupercile, pune sare si piper si mai caleste totul inca cinci minute. Stinge legumele cu vin. Apoi lasa totul pe foc mic inca 10 minute.
→ Strecoara lapte si paseaza cat de fin se poate cartofii. Poti sa pui cartofii si laptele in blender si sa omogenizezi.

→ Pune pe foc laptele, in care au fost bine omogenizati cartofii, si adauga pasta de tomate.
→ Cand laptele incepe sa clocoteasca pune amestecul de ceapa si ciuperci cu tot cu sucul ramas.
→ Fierbe totul pentru 20 de minute, la foc mic, cu capac. Potriveste de sare si piper, pune verdeata si stinge focul. Gata!
→ Serveste supa fierbinte simpla sau cu de paine prajita. Poti pune in fiecare farfurie un mot de smantana.

 


Lasă un răspuns

Sus