Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa de linte cu lamaie

Supa de linte cu lamaie

 

Aceasta supa consistenta potrivita anotimpului rece, are o aroma speciala data de lamaie si de condimentele prajite.  

Ingrediente, pentru patru portii

1 lingura ulei de masline
3 catei de usturoi, taiati mare
250 g ceapa, tocata mare
250 g linte rosie, spalata si scursa
1,2 litri de bulion de pui sau de legume
1 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita cumin macinat
Sucul de la 1 lamaie
4 felii de lamaie foarte subtiri
Sare si piper negru

Preparare

1 Se incalzeste uleiul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga usturoiul si ceapa si se calesc la flacara potrivita 6-7 minute, amestecand mereu pentru a nu se lipi, pana cand capata o culoare maronie.

2 Se adauga lintea si se mai lasa pe foc 1-2 minute. Apoi se pune bulionul, se mareste flacara si se lasa sa dea in clocot. Se mic­so­reaza flacara, se acopera oala cu capac si se mai fierbe inabusit 15-20 de minute pana cand lintea devine moale.

3 Se pune o tigaie care nu lipeste pe foc puternic, iar cand s-a incins, se pune in ea coriandrul si chimenul macinat si se prajesc 1-2 minute, pana cand aromele incep sa se dezvolte, apoi se adauga in supa.

4 Se mareste flacara la oala cu supa, se adauga sucul si feliile de lamaie, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se lasa sa mai fiarba incet inca 5 minute. Se presara peste supa un pic de piper negru si se serveste.

O portie contine: 261 calorii, 40 g de glucide, 18 g proteine 5 g grasimi din care grasimi saturate, 1 g

 


Sus