Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa de rosii (de iarna)

Supa de rosii (de iarna)

 

Această reţetă de supă de roşii este un regal gastronomic pe care îl poţi face acasă. Gustul, aroma, savoarea şi aspectul acestei supe o fac potrivită pentru un concurs de master-chef, sau pentru un restaurant de lux. Ingredientele nu sunt printre cele obişnuite, dar pe toate le poţi găsi în orice super-market şi merita din plin fiecare leu!

Supa de roşii (de iarna), este în fapt o poveste de dragoste, perfectă penru o masă romantică sau o cină veselă în familie. Supa de roşii este ca o zi de vara în mijlocul iernii, ca prima dragoste sau ca Ajunul de Crăciun. Adică PERFECTĂ!

Ingrediente

4 cepe potrivite
2 căţei de usturoi
Un pahar de vin alb
4 căni de supa de legume (foloseste concentrat de supa de legume)
O cană cu lapte de cocos
Un borcan de 200 de grame de roşii uscate la soare (în ulei)
O lingură cu vârf de pastă de tomate groasă
Oregano, busuioc proaspat, sare, piper
2 linguriţe de oţet balsamic roşu
O linguriţă (sau doua) de miere (opţional)
Trei linguri cu seminţe de pin (optional)

Preparare

→Toaca ceapa marunt. Striveşte cu latul cuţitului şi toacă mărunt usturoiul.
→Pune ceapa şi usturoiul cu uleiul de la rosiile uscate, la călit. Pune sare şi puţin piper.
→Căleşte până ce devine ceapa sticlosă.
→Adaugă pasta de tomate şi vinul şi ţine pe foc (amestecând) încă 5 minute.
→Pune supa de legume la fiert. Adaugă sosul de ceapă. Fierbe 10 minute.
→Adauga roşiile uscate şi ierburile. Rumeneste seminţele de pin într-o tigaie, fără grasime, şi adaugă-le în supa. Fierbe la foc mic încă 15 minute.
→Omogenizeaza supa cu un blender vertical.
→Pune oţetul, laptele de cocos (îl poti înlocui cu lapte normal), mierea, sarea şi piperul, după gust.
→Serveşte supa decorată cu busuioc mărunţit şi câteva picături de ulei de măsline.

Savuros!

 


Lasă un răspuns

Sus