Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa de usturoi

Supa de usturoi

 

Supa de usturoi este o supa perfecta, oricand. Aroma de usturoi este placuta, deloc intensa. Cu certitudine merita sa incerci supa de usturoi. Pentru fiecare portie ai nevoie de o capatana intreaga de usturoi.

Ingrediente pentru patru portii: http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/22/0007484398a-849x565.jpg

  • 4 capatani de usturoi
  • 3 linguri cu ulei,
  • 100 de grame de unt,
  • 2 cepe mari
  • o lingura (daca iti place aroma, chiar doua) de cimbru proaspat (proaspat, nu uscat!)
  • un litru de supa de pui (merge si cea facuta din cub de concentrat – dar nu recomand)
  • 2 linguri cu smantana
  • 4 linguri cu parmezan ras
  • sare, piper, cateva fire de verdeata pentru decor

Pasul 1: Desfa cateii de usturoi de la doua din capatanile de usturoi, dar fara sa-i cureti de coaja. Pune usturoiul intr-un vas mic. Adauga o lingura cu ulei, sare si piper. Coace usturoiul 30 de minute la foc mic. Cand sunt gata lasa-i sa se raceasca. Miezul iese foarte usor. Lasa usturoiul copt deoparte.

Pasul 2: Pune restul de ulei intr-o tigaie, adauga untul si ceapa taiata pestisori. Pune cimbrul. Caleste totul cateva minute. Adauga usturoiul copt si restul de usturoi crud (din celelalte doua capatane de usturoi), curatat si tocat mare. Lasa totul impreuna pentru cateva minute. Stinge cu supa de pui si fiarbe  totul pentru 20 de minute, la foc mic.

Pasul 3: Cu un blender vertical trasforma supa in crema. Adauga smantana si potriveste supa de sare si piper. Serveste supa de usturoi dupa de ai presarat deasupra, in castron, o lingura cu parmezan ras si verdeata proaspata.

Supa de usturo
i este o nebunie si merge perfect cu felii subtiri de paine prajita sau cu bruschete cu rosii.

Reteta de ieri a fost: salata de patrunjel

 


Lasă un răspuns

Sus