Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa tonica – patru retete

Supa tonica – patru retete

O simpla supa poate sa-ti aduca echilibrul necesar unei vieti sanatoase. Mai ales daca o „dregi” cu ingrediente-cheie…

1. Cand? Cand esti balonata… opteaza pentru un plus de „digestie”

De ce?

Legumele, impreuna cu soia, sunt o excelenta sursa de fibre, necesare bunei functionari a sistemului digestive si are putine calorii.

Cum se face?

Pune la fiert 2 morcovi mari, o conopida mica, un cartof, un praz gros, o telina medie, o mana de fasole verde, un ardei gras, un sfert de varza mica. Cand legumele sunt fierte, se paseaza si se sareaza putin.

Ce contine?

  • O farfurie de supa: 60 kcal
  • 20 g cascaval afumat: 60 kcal
  • 40 g soia bucati: 90 kcal
  • Total: 210 kcal

2. Cand? Daca esti sportiva… opteaza pentru un plus de energie.

De ce?

Aceasta supa are un efect bun asupra organismului datorita fibrelor, lipidelor si zaharurilor lente care dau energia necesara organismului in conditii de efort. In plus, proteinele din ou ajuta digestia.

Cum se face?

Se fierb 500 g de spanac, 500 de stevie, 2 fire de praz groase, o legatura de usturoi verde. Cand legumele sunt fierte, se paseaza si se pune sare dupa gust.

Ce contine?

  • O farfurie de supa: 35 kcal
  • 20 g de crutoane: 100 kcal
  • 30 g cascaval: 90 kcal
  • ou fiert moale: 80 kcal
  • Total: 305 kcal

3. Cand?Daca ai familie… opteaza pentru un plus de ingrijire.

De ce?

Supa de rosii este foarte bogata in proteine, glucide, dar si in antioxidanti si fibre, elemente esentiale pentru sanatatea intregii familii.

Cum se face?

Pune la fiert o ceapa, un dovlecel, un morcov, 5 catei de usturoi, un pastarnac si 500 g rosii pasate. La sfarsit, paseaza totul, potriveste gustul sarat si adauga putin busuioc.

Ce contine?

  • O farfurie de supa: 65 kcal
  • 20 g paste: 20 kcal
  • 30 g cascaval: 90 kcal
  • 40 g jambon: 80 kcal
  • Total: 255 kcal

4. Cand? Cand esti lipsita de energie… opteaza pentru un plus de proteine.

De ce?

Supa de praz stimuleaza organismul in perioadele de gripa sau oboseala si au un important aport de calorii usor digerabile.

Cum se face?

Pune la fiert 2 fire groase de praz, 2 cartofi mijlocii, un morcov si o ceapa. Cand totul s-a fiert, scurge zeama si paseaza legumele, apoi subtiaza cu zeama atat cat iti place si potriveste-o de sare.

Ce contine?

  • O farfurie de supa: 30 kcal
  • 20 g de crutoane: 100 kcal
  • 30 g branza telemea: 60 kcal
  • 40 g jambon: 80 kcal
  • Total: 270 kcal

Lasă un răspuns

Sus