Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supe fantastice de toamna. O noua serie

Supe fantastice de toamna. O noua serie

Toamna este o perioadă specială, iar preparatele tale trebuie să fie pe măsura. Am pregătit pentru tine o colecţie de supe fantastice de toamnă. Sunt mai multe reteţe, toate speciale, simplu de facut, gustoase şi foarte sănătoase. Azi, alte două: supă de dovleac şi supă de broccoli cu ţelina

Supă de dovleac

Supa de dovleac este o supă de poveste şi este una din cele mai bune supe de toamnă. Cea mai bună supă de dovleac se face din dovleac galben, moale şi bine copt.

Ingrediente

O jumătate de dovleac galben
Un sfert de pachet de unt
Trei cepe galbene
Un litru de lapte
Trei linguriţe de cimbru
Piper negru proaspăt măcinat şi sare
Cinci linguri de seminţe de dovleac (spălate, decojite şi coapte)

Preparare

→ Taie în bucăţi dovleacul. Pune-l într-un vas cu capac care merge la cuptor. Pune dovleacul, unul, sare, piper şi cimbru.
→ Coace totul, la foc moale, vreo 40-50 de minute.
→ Pune laptele la fiert şi cnd dovleacul este moale pune-l cu tot cu sucul lasat în lapte, la fiert.
→ Trebuie să fierbă vreo 20 de minute.
→ Taie ceapa şi căleşte-o în ulei încins cu un parf de sare. Pune ceapa în supa de dovleac şi mai fierbe alte 10 minute.
→ Cu un blender vertical omogenizează totul.
→ Potriveşte de sare şi piper şi subţiază supa cu apa sau lapte, dacă crezi că este prea groasă.
→ Rumeneşte seminţele de dovleac.
→ Serveşte supa de dovleac cu pâine proaspătă.

Citeste si: Supe fantastice de toamnă

Supe fantastice de toamna

Supă de broccoli şi ţelină

Combinaţia între broccoli şi ţelină are un potenţia de arome şi gust greu de bănuit. Le poţi savura cu această supă fantastică de toamnă.

Ingrediente

300 de grame de broccoli
Un cartof mare
2 cepe
O ţelină potrivita şi frunze de ţelină
3 linguri de ulei, sare, piper
O cana de lapte.

Preparare

→ Rade telina prin răzătoare, toacă ceapa. Pune-le împreună la călit în ulei. Stinge cu o cana de apă şi lasă să fiarba la foc domol, cu capac.
→ Pune broccoli la fiert cateva minute şi apoi scoate bucheţelele şi lasă-le deoparte.
→ Pune doi litri de apă pe foc. Când fierbe pune cartoful şi dupa alte 5 minute, şelina rasă şi ceapa, cu tot sucul lasat.
→ Fierbe 15 minute, la foc mic, cu capac.
→ La final adauga broccoli şi clocoteşte totul alte 5 minute.
→ Transformă supa în cremă, adaugă laptele şi potriveşte de sare şi piper.
→ Serveşte imediat cu pâine proaspătă şi piper proaspăt măcinat.
→ Poţi pune deasupra cateva fire de parmezan ras.

Vezi restul colectiei de supe fantastice de toamna aici si aici! Merita!!!!!

Sursa foto: pixabay.com

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus