Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta alsaciana

Tarta alsaciana

Ingrediente:

  • o foaie de placinta (groasa, congelata)
  • 250 g ricotta
  • 15 g chivas sau frunze de leurda
  • 200 g mazare
  • 100 g somon afumat
  • 4 oua, sare

Pasul 1: Curata mazarea, pune-o la fiert in apa cu sare, iar cand s-a fiert, scurge-o si las-o la racorit. Rupe firele de chivas si taie somonul in felii.

Pasul 2: Asaza foaia de placinta intr-o tava rotunda unsa cu ulei si las-o sa depaseasca putin marginile. Pune mazarea si aranjeaza printre boabe bucatile de somon.

Pasul 3: Bate ouale si incorporeaza, adaugand-o putin cate putin, ricotta. Drege gustul cu sare si toarna totul peste mazare si peste. Orneaza cu frunze de chivas si da la cuptor, la foc moderat, 20 de minute.


Lasă un răspuns

Sus