Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu branza si fructe de padure

Tarta cu branza si fructe de padure

Din fericire gasesti fructe de padure congelate in orice mare magazin. Pe categorii sau amestecate. Eu le prefer pe cele amestecate mai ales pentru prajituri. In tarta cu branza fructele de padure se potrivesc perfect, iar tarta in sine este o nebunie.

Minunat este ca in locul fructelor de padure poti pune struguri, stafide sau… nimic.

Ingrediente pentru blatTarta cu branza si fructe de padure

20 de biscuiti
100 de grame de unt
3 linguri de zahar

Ingrediente pentru crema

300 de grame de branza de vaci grasa, scursa bine si proaspata
5 linguri de zahar
4 oua
5-6 linguri de smantana groasa
Esenta de vanilie
500 de grame de fructe de padure si 4 linguri de zahar

Preparare

→ Sfarama biscuiti, adauga peste ei untul topit si zaharul. Amesteca totul bine si aseaza combinatia pe fundul unei tavi rotunde cu peretii detasabili, cu peretii unsi cu putin unt. Preseaza bine si pune la rece blatul.
→ Pune branza de vaci, smantana grasa si 5 linguri de zahar si amesteca totul, cu mixerul, foarte bine, pana devine crema. Adauga esenta de vanilie.
→ Adauga, pe rand, ouale intregi si amesteca bine dupa fiecare.
→ Pune in compozite o parte din fructele de padure congelate, asa cum sunt dar bine scuturate de eventualele bucatele de gheata si suc.
→ Rastoarna totul in vasul pentru copt si coace 45 de minute, in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit.
→ Tarta este gata cand prajitura este usor rumenita deasupra si ferma la atingere.

→ Jumatate din fructele de padure ramase se amesteca in blender cu zaharul. In sosul format adauga fructele ramase.

Scoate tarta cu branza cand este perfect rece (poate sta la frigider cateva ore), din tava si aseaz-o pe un platou. Tarta formeaza natural o adancitura, numai buna de umplut cu amestecul de sos si fructe. Taie si serveste.

 


Lasă un răspuns

Sus