Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu ciocolata si ananas

Tarta cu ciocolata si ananas

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 100 g cacao
  • coaja de portocala confiata
  • 1 mana de nuci
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom
  • 1 conserva ananas
  • cateva capsune sau zmeura congelata
  • frunze de menta

Mod de preparare

PASUL 1. Intr-un castron, freaca galbenusurile cu 200 g de zahar pana se albesc. Adauga untul taiat cubulete si cacaua si amesteca energic pana obtii o crema omogena. Incorporeaza faina si fructele taiate marunt.

PASUL 2. Adauga albusul batut spuma si amesteca din nou – usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza.

PASUL 3. Pune pe fundul tavii unse cu unt o hartie de copt, apoi presara zahar si asaza frumos feliile de ananas. In mijlocul lor, cate o capsuna si din nou zahar. Toarna acum compozitia, niveleaza si da la cuptor 30-35 de minute.

PASUL 4. Inainte de a scoate, fa testul scobitorii (daca nu ramane nimic, este gata). Scoate, lasa la racorit, pune o farfurie deasupra si intoarce. Decoreaza cu frunze de menta si serveste rece.


Lasă un răspuns

Sus