Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tartă cu cireşe şi brânză

Tartă cu cireşe şi brânză

Ingrendientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/05/23/tarta-cirese-mica2.jpg

300 g cireşe
Pentru blat:
100 g unt
200 g făină
1 ou
100 g zahăr
½ linguriţă cu praf de copt
Pentru umplutură:
3 ouă
250 g brânză de vaci
250 ml smântână dulce
100 g zahăr
1 fiolă cu esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pasul 1: Cerne făina împreună cu praful de copt şi puţină sare. Fă în mijloc o adâncitură şi pune oul bătut, zahărul şi untul tăiat în cubuleţe.
Frământă toate aceste ingrediente până când obţii un aluat bine legat. Acoperă-l cu o folie şi lasă-l la rece 30 de minute.
Pasul 2: Într-un castron, amestecă energic  brânza de vaci cu smântâna, zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie.
Pasul 3: Întinde aluatul într-o formă termorezistentă. Pune umplutura de brânză şi aşază deasupra cireşele curăţate de sâmburi. Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. Serveşte tarta pudrată cu zahăr sau cu puţin sos deasupra.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus