Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe este prajitura cu 1000 de fete pentru ca poti sa folosesti fructe de sezon, fructe congelate sau conservate, seminte sau fructe congelate. La tarta cu fructe singura limita este imaginatia ta si fructele pe care le ai la dispozitie. Ceea ce conteaza esential la tarta cu fructe este blatul si modul in care combini fructele. Poti incerca varianta noastra cu doua tipuri de fructe si fistic. Rezultatul este incantator ca aspect si delicios.

Ingrediente

5 oua
7 linguri faina
7 linguri lapte
100 de grame de zahar sau mai putin
Un varf de lingurita de praf de copt
3-4 piersici (sau orice alte fructe de sezon vrei)
200 de grame de corcoduse rosii (sau orice alte fructe vrei)
Esenta migdale si un varf de lingurita de pudra de scortisoara
100 de grame de fistic crud macinat mare

Preparare

→ Incinge cuptorul la 175-200 grade Celsius.
→ Separa albusurile de galbenusuri si bate spuma albusurile.
→ Adauga zaharul in albusuri si bate, cu mixerul la viteza maxima, pentru alte 5 minute.
→ Adauga in albusurile batute cu zaharul un praf de sare si zeama de la jumatate de lamaie.
→ In spuma de albus adauga pe rand galbenusurile si amesteca usor, dupa fiecare.
→ Adauga laptele si amesteca usor pana ce compozitia se uniformizeaza.
→ La final puna faina, cernuta in prealabil, esentele si amesteca usor pana ce aluatul devine omogen. 
→ Pune compozitia intr-o tava pe masura, unsa cu unt si tapetata cu faina sau pe hartie de copt. Stratul de aluat crud trebuie sa fie de circa 3-5 centimetri.
→ Pune fructele taiate in bucatele si presara fisticul maruntit.
→ Coace tarta cu fructe pentru 35-40 de minute, la 180 grade Celsius.
→ Serveste tarta cu fructe rece simpla sau pudrata cu putin zahar.


Lasă un răspuns

Sus