Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu praz si ciuperci

Tarta cu praz si ciuperci

Se prepara cat ai bate din palme, e foarte buna calda, ca fel principal, iar rece, este excelenta ca gustare.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/19/tarta-art1.png

  • Pentru aluat
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu apa rece
  • sare

Pentru umplutura

  • 1 fir de praz
  • 600 g ciuperci
  • 100 g telemea
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 oua
  • 1 lingura cu Delikat legume
  • ulei de masline

PASUL 1 Amesteca ingredientele pentru aluat, mai putin apa. Adauga apa si framanta repede, ca sa nu se topeasca untul. Poti folosi un robot de bucatarie, dar trebuie sa lucrezi rapid. Cand aluatul e gata, il faci bila, il invelesti in folie si-l lasi doua ore la rece.

PASUL 2 Caleste prazul taiat rondele in doua linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat, adauga ciupercile taiate felii grosute si lasa acoperit. Cand a scazut, adauga Delikat si mai lasa pe foc, fara capac, vreo zece minute.

PASUL 3 Intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Inteapa ici-colo cu furculita (fara sa ajungi pe partea cealalta) si da la cuptor, la foc potrivit, zece minute. Scoate si pune umplutura, branza faramitata si ouale batute cu smantana.

PASUL 4 Presara cascaval ras si da tarta cu ciuperci si praz la cuptor 20 de minute. Serveste-o calda, cu salata verde, sau rece, cu iaurt alaturi.

 


Sus