
O tartă cu prune, vanilată şi foarte gustoasă.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 1 ou
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- coajă de lămâie
Pentru umplutură:
- 10-12 prune coapte
- 3 albuşuri
- 4-5 linguri cu gem
- 100 g nuci
- 150 g zahăr
- esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare
PASUL 1: Amestecă ingredientele pentru aluat şi frământă o cocă omogenă. Întinde trei sferturi din aluat într-o formă de copt neunsă.
PASUL 2: Separat, bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahăr. Încorporează nucile date prin maşină (după ce în prealabil le-ai prăjit 2-3 minute într-o tigaie sau în cuptorul încins), esenţa de vanilie, după gust, şi gemul (poate fi de caise, prune).
PASUL 3: Toarnă amestecul peste aluat, aşază deasupa prunele tăiate pe jumătate şi rade deasupra restul de aluat. Dă la cuptorul încins pentru 30-40 de minute ori până se aureşte aluatul ras.
PASUL 4: Taie, după preferinţă, numai după ce prăjitura s-a răcit.