Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tartă cu prune

Tartă cu prune

O tartă cu prune, vanilată şi foarte gustoasă.

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • coajă de lămâie
Pentru umplutură:
  • 10-12 prune coapte
  • 3 albuşuri
  • 4-5 linguri cu gem
  • 100 g nuci
  • 150 g zahăr
  • esenţă de vanilie
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1: Amestecă ingredientele pentru aluat şi frământă o cocă omogenă. Întinde trei sferturi din aluat într-o formă de copt neunsă.
 
PASUL 2: Separat, bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahăr. Încorporează nucile date prin maşină (după ce în prealabil le-ai prăjit 2-3 minute într-o tigaie sau în cuptorul încins), esenţa de vanilie, după gust, şi gemul (poate fi de caise, prune).
 
PASUL 3: Toarnă amestecul peste aluat, aşază deasupa prunele tăiate pe jumătate şi rade deasupra restul de aluat. Dă la cuptorul încins pentru 30-40 de minute ori până se aureşte aluatul ras.
 
PASUL 4: Taie, după preferinţă, numai după ce prăjitura s-a răcit.
 
 

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus