Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu prune si portocala

Tarta cu prune si portocala

Poti incerca acest desert simplu si foarte aromat cu fructe in orice anotimp. Noi l-am facut cu prune, dar se poate face si cu mere, si cu pere si cu gutui. Portocala ramane! Iata cum faci tarta cu prune si portocala. Aluatul se preteaza pentru orice fel de fructe, inclusiv capsuni si zmeura congelate sau proaspete.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/26/strawberry-cake-copy.jpgInainte de a incepe detaliile tehnice te sfatuiesc sa servesti tarta cu un amestec facut din 200 de grame de iaurt gras amestecat bine cu o lingura de miere in care adaugi suc de portocala si coaja rasa.

Ingrediente

1 portocala
200 de grame de faina alba
1/2 lingurita de praf de copt si 1/4 lingurita de sare
200 de grame de zahar pudra
50 de grame unt
150 de grame de iaurt,
2 oua
450 de grame de prune

Preparare

→ Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Pregateste o tava clasica rotunda cu pretei detasabili cu diametrul de 23-25 centimetri. Unge tava cu putin ulei si tapeteza-o cu hartie de copt.
→ Rade coaja de portocala si amesteca razatura cu putin zahar, eventual intr-un mojar
→ Pune faina, praful de copt, sarea si zaharul impreuna intr-un bol.
→ Topeste untul.
→ Amesteca iaurtul coaja de portocala (pastreaza circa o jumatate de lingurita pentru presarat deasupra) si ouale intr-un castron si omogenizeaza bine.
→ Pune amestecul cu iaurt peste cel cu faina si amesteca. Adauga untul topt si racit si omogenizeaza.
→ Pune aluatul in tava. Aseaza uniform prunele taiate in bucatele si presara deasupra coaja de portocala si o lingurita de zahar.
→ Coace tarta 50-60 de minute, pana ce este bine crescut aluatul si rumenit frumos, dar verifica tarta dupa 30-40 minute.
→ Lasa tarta sa se racoreasca inainte de a o scoate din tava. (Otilia Ignat)


Lasă un răspuns

Sus