Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu rosii

Tarta cu rosii

Ce zici de o tarta cu rosii? Stiu, nu au aparut inca rosiile adevarate, dar de dorul lor le poti incerca pe cele de „plastic” in tarta cu rosii. Rosiile cherry merg bine, dar se poate face si cu rosii uscate (daca faci parte dintre cei norocosi care au rosii uscate). Tarta cu rosii este un rasfat, este o prajitura … sarata, este o poezie si este bucuria de la cina sau din pachetelul cu mancare, la serviciu, pentru ca este la fel de buna si rece si calda.

Exact la fel poti face tarta cu dovlecei, vinete si ardei gras. Cu cateva detalii in plus. La dovlecei, este la fel, la vinetele, feliile trebuie presarate cu sare si stoarse ca sa iasa sucul, iar in varianta cu ardei trebuie taiati in fasi mari si caliti in putin ulei cat sa prinda gust.

Ingrediente pentru blathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/17/tarta-rosii-2.jpg

200 de grame de unt
400 de grame de faina
100 de grame de parmezan (merge si fara, dar este mai bun cu)
1 lingurita piper negru
4-6 linguri de apa rece

Ingrediente pentru umplutura

4-8 rosii
1/2 lingurita de sare
3 linguri pesmet fin
O ceapa mare
Doi catei de usturoi
Doua linguri de ulei
O lingura de cimbru uscat
200 de grame de braza de oaie sau feta
1 ou
Frunze de busuioc pentru servit

Preparare

→ Intr-un castron mare pune untul bucatele, adauga sarea si faina si amesteca cu degetele pana rezulta un aluat nisipos.
→ Amesteca parmezanul cu piper si adauga-l in amestecul nisipos. Amesteca (cu mana e cel mai bine)
→ Pune apa rece in aluat, pe rand cate o lingura, amestecand dupa fiecare pana ce aluatul devine moale ca plastilina. Da-l la rece pana faci umplutura.
→ Toca ceapa. Caleste ceapa in ulei incins. Adauga usturoiul si caleste inca putin. Pune cimbru, sare si piper dupa gust, adauga o lingura-doua de apa, acopera si lasa sa fiaba circa 5-8 minute, pana ce ceapa este bine facuta, iar aromele imbinate.
→ Sfarama branza, bate oul si amesteca-l cu o lingura de apa (sau lapte) si taie rosiile felii.
→ Intinde foaia de aluat cu un lat de palma mai mare decat tava. Unge tava pentru copt cu ulei, pune foaia. Presara pesmetul pe toata suprafata foii (atat cat este in tava)
→ Pune un strat de ceapa calita, presara branza si apoi un strat de felii de rosii. Cu o lingura repartizeaza jumatate din oul batut (nu avea intentia sa pui mai mult ou, unul este suficient).
→ Pune restul de ceapa, restul de branza, restul de felii de rosii. Indoaie foaia cu pliuri.
→ Cu o pensula unge aluatul si mijlocul cu ou batut si da la copt.
→ Se coace la foc potrivit in cuptorul bine incins inainte pentru 30-40 minute sau pana cand crusta este rumenita si tare.
→ Las-o sa se raceasca cel putin 10 minute. Este la fel de buna si calda si rece.
→ Se poate servi simpla sau cu busuioc proaspat.

Tarta cu rosii este senzationala!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns