Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu spanac si branza Feta

Tarta cu spanac si branza Feta


Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/05/art-156.jpg

–> 100 ml lapte, 200 g faina

–> 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase)

–> 200 g smantana, 4 oua

–> sare, 120 g unt, 1 kg de spanac

–> 200 g branza Feta

–> 2-3 linguri de seminte de pin

–> piper, nucsoara rasa

–> grasime pentru uns forma de copt

Mod de preparare

Separa galbenusul de albusul unui ou. Amesteca galbenusul cu 2-3 linguri de smantana si lasa-l deoparte. Din faina, migdale, ½ lingurita de sare, 1 albus, 2 linguri de apa si unt framanta un aluat si acopera-l cu folie alimentara transparenta, apoi pune-l in frigider.

Spala spanacul, opareste frunzele cateva secunde in apa cu sare, apoi lasa-le sa se scurga. Taie-le grosier. Zdrobeste branza Feta cu o furculita. Prajeste semintele de pin intr-o tigaie fara grasime. Amesteca smantana ramasa cu laptele, restul de oua, sare, piper si nucsoara. Pe o suprafata tapetata cu faina, intinde doua treimi din aluat, obtinand o foaie de ½ cm grosime. In forma de tarta deja unsa cu grasime, aseaza foaia de coca, iar peste ea pune spanac, Feta si semintele de pin. Toarna smantana si ouale.

Aluatul ramas intinde-l si pune-l capac peste tarta, presand pe margini. Ce ramane din el mai intinzi o data si cu rotita de taiat coca (sau cu un cutit) obtii fasii subtiri. Pune peste tarta amestecul de galbenus si smantana, aseaza decorativ fasiile de aluat si baga tarta cu spanac in cuptor pentru 35 de minute, la 200°. Las-o la racit putin, tai-o in bucati si serveste-o calda la masa.


Lasă un răspuns

Sus