Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta simpla cu branza

Tarta simpla cu branza

 

Tarta simpla cu branza este un desert rapid, foarte gustos, pe placul tuturos. Nu are cum sa nu-ti iasa, nu are cum sa nu te indragostesti de aceasta prajitura. O poti imbraca in glazura de caramel, poti pune deasupra fructe proaspete si sirop sau fructe din dulceata, ori fistic, pudra de alune sau glazura de ciocolata. Merge foarte bine cu sos de vanilie sau, cel mai bine o poti lasa simpla, o pudrazi cu zahar si o servesti cu frisca batura.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/07/16/tarta-simpla-branza-1-copy.jpg

4 oua mari
150 de grame de zahar
Trei linguri de faina
250 de grame de branza de vaci
Coaja si sucul de la o lamaie
50 de grame de unt
2 linguri de pesmet fin
Doua linguri cu varf de smantana groasa
100 de grame de stafide

Preparare

→ Unge o tava rotunda cu pereti detasabili, cu putin unt si tapeteaza-o cu tot pesmetul. Lasa un strat mai gros la fund. Pune stafidele intr-o cana cu apa fierbinte sa se rehidrateze.
→ Separa ouale. Bate galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc. Adauga coaja de lamaie si sucul si bate mai departe. Pune faina si amesteca.
→ Branza de vaci (prpaspata si foarte bine scursa) se freaca impreuna cu untul moale cu o furculita pana cand devine cremoasa. Adauga smantana si amesteca tot cu furculita. Pune stafidele bine scurse in branza, amesteca si pune totul peste crema de oua. Omogenizeaza bine, dar incet pana cand compozitia devine uniforma.
→ Bate albusurile spuma cu un praf de sare si adauga-le in compozita cu branza.
→ Rastoarna totul in tava pregatita si coace tarta simpla cu branza la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute pana se rumeneste  usor si devine ferma la atingere.
→ La copt creste, dar cand o scoti din cuptor o sa se lase. Este normal si nu pierde nimic nici din farmec, nici din gust.
→ Se scoate din tava cand este rece, prin transfer pe platou, nu prin rasturnare.
→ Pentru topping imaginatia ta este libera sa aleaga ce combinatie vrea. Practic merge orice.
→ Tarta cu branza simpla este buna calduta, dar este perfecta si rece.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus