Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tigarele cu creveti

Tigarele cu creveti

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 g creveti congelati
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cuburi de unt
  • 2-3 linguri cu vin alb
  • marar tocat
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat

Pasul 1: Decongeleaza foile de placinta (la temperatura camerei), iar crevetii decongeleaza-i in frigider, asa spun marii maestri bucatari.

Pasul 2: Curata si taie usturoiul marunt. Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul, putin suc de lamaie, crevetii si rumeneste-i cinci minute, amestecand tot timpul.

Pasul 3: Condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga vinul si mararul tocat, dupa gust.

Pasul 4: Taie din aluat fasii de latimea crevetilor pregatiti mai sus. infasoara-i cu grija, lasa-le codita in afara aluatului, pune-i pe o tava unsa cu unt si da-i la cuptorul incins pana ce foitajul capata o culoare aurie.


Lasă un răspuns

Sus