Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tocana usturoiata

Tocana usturoiata

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc impanata
  • 4 cepe mijlocii
  • 1 ardei gras
  • 1 cutie cu rosii decojite
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • ulei, sare, piper

Mod de preparare

PASUL 1: Alege carnea de la piept, mai impanata, sau de pe coaste. Tai-o in bucati potrivite, condimenteaz-o cu sare si piper si prajeste-o in ulei.

PASUL 2: Adauga ceapa si ardeiul gras taiate marunt si caleste-le putin. Acopera cu putina apa si lasa sa fiarba inabusit.

PASUL 3: Din cand in cand, adauga cate o lingura cu apa fierbinte, pana ce se fragezeste carnea.

PASUL 4: Spre final, pune foaia de dafin, rosiile decojite si usturoiul taiat rondele sau zdrobit.

PASUL 5: Potriveste gustul de sare si piper si lasa la cuptor ca sa scada putin. Serveste fierbinte, alaturi de o portie generoasa de mamaliguta.


Lasă un răspuns

Sus