Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tocanita de miel cu spanac si iaurt

Tocanita de miel cu spanac si iaurt

  • 1 pulpa de miel (1 kg carne)
250 g spanac verde (sau congelat)
  • 2 cepe
2 lingurite cu coriandru pisat
  • 2 linguri cu ulei
1 lingurita cu piper alb pisat
  • 4 catei de usturoi
½ lingurita cu scortisoara
  • 200 g iaurt
4 rosii
  • 1 ardei iute
2 lingurite cu chimen pisat
  • 2 lingurite cu boia dulce
sare

PASUL 1. Taie carnea cubulete ca pentru tocana. Las-o sa se scurga de apa. Caleste ceapa taiata marunt, cu usturoiul pisat, boiaua, ardeiul iute taiat marunt si toate condimentele. Amesteca.

PASUL 2. Adauga iaurtul si 200 ml de apa. Amesteca iute, apoi lasa pe foc pana scade la jumatate.

PASUL 3. Pune acum carnea de miel si sarea. Amesteca bine, acopera vasul si lasa la fiert la foc mic o ora si jumatate. Daca e nevoie, mai adauga apa. Serveste cu spanac cu rosii.

–> TRUC: Ardeiul va face ca aceasta tocanita sa fie iute cat sa stimuleze sucurile gastrice, implicit digestia. Mancarurile cu carne de miel se condimenteaza din plin tocmai pentru a face digestia cat mai usoara.


Lasă un răspuns

Sus